Mikko Wilkman

Liikunta on kuulunut elämääni nuoresta lähtien ja varsinkin erilaiset kamppailulajit kiinnostivat nuorempana. Sen jäkeen vuosia kului joogan parissa. Nykyään harrastan hyötyliikuntaa ja lihaskuntoharjoittelua. Mielestäni sopiva liike on lääke, jolla on hyviä terveysvaikutuksia.

Nykyinen asuinpaikkani Helsingin Pirkkolassa tarjoaa hyvät puitteet liikkumiseen. Omakotitalon asukkaalle on tarjolla myös kaikenlaista pientä puuhastelua vuoden ympäri. Se tuntuu tämänhetkiseen elämäntilanteeseeni sopvalta.

Olen opiskellut hierontaa Hieronta-Akatemiassa ja Hesotessa sekä vuosien varrella käynyt erilaisia lyhyempiä koulutuksia. Hoitotyön aloitin heti ensimmäisen koulutukseni jälkeen. Halu laajentaa osaamistani johti Kalevalaisen jäsenkorjauksen opiskelun aloittamiseen. Koulutus kesti kolme vuotta ja se jatkuu edelleen säännöllisenä täydennyskoulutuksena.

Hoitotyötä teen kuunnellen ja yhteistyössä asiakkaan kanssa. Hyvin toimiva vuorovaikutus auttaa varsinkin tilanteissa, jossa kipu ja sen aiheuttaja sijaitsevat erillään toisistaan. Tästä tavallisena esimerkkinä ovat hermopinteen aiheuttama hermohejastekipu. Sääressä tuntuva kipu aiheutuukin lanneselästä.

Toisinaan kivun syyn löytyminen on suoraviivaisempaa: virheasennossa oleva polvinivel voi heijastaa kipua ympärilleen tai runsaan kännykänkäytön seurauksena kallonpohja kipeytyy.

Jokainen keho on yksilöllinen ja niin on myös sen reagointitapa. Tervetuloa hoitoon!

Koulutus:
Kalevalainen jäsenkorjaaja, Kansanlääkintäseura ry. (2013 – 2016)
Koulutettu hieroja, Hesote (2008)
Hieroja, Hieronta Akatemia (2006 – 2007)
Kirjapainoteknikko, EVTEK (1999-2002)