Rosen-terapia

on fysioterapeutin kehittämä psykofyysinen hoitomuoto

Se rentouttaa, lisää ymmärrystä omista tunteista, tarpeista ja reagointitavoista. Se vapauttaa vanhoista, usein tiedostamattomista taakoista, joita kannamme kehossamme ja vähentää stressiä.

Vaikeissa elämäntilanteissa keho reagoi jännittymällä. Lihasjännityksellä pidämme kipeät, vaikeasti käsiteltävät asiat poissa tietoisuudestamme selviytyäksemme. Pidempään jatkuessaan nämä jännitykset alkavat kuitenkin haitata jokapäiväistä elämäämme ja rajoittaa vapauttamme. Pehmeällä Rosen-kehokäsittelyllä on mahdollisuus saada syvä yhteys kehoon ja sen myötä jännityksen taustalla vaikuttaviin tiedostamattomiin tunteisiin ja syvälle painettuihin kokemuksiin.

Lihaksia käsitellään lempeällä, kuitenkin tuntuvalla tavalla hitaasti painellen. Jännityksiä lähestytään syvemmin vähitellen sen mukaan, mihin keho on valmis. Kehon reaktiot määrittävät käsittelyn voimakkuuden. Hoidon aikana terapeutti tekee havaintoja ja kuvaa sanallisesti, miten keho reagoi kosketukseen ja puheeseen. Terapeutin hyväksyvä läsnäolo ja tuki avautumisprosessissa luovat turvallista tilaa tunteiden kohtaamiselle.
Rosen-terapia sopii hyvin myös psykoterapian rinnalle. Kun sanoilla ei päästä eteenpäin terapiaprosessissa voi kehollinen käsittely auttaa. Erityisesti, kun on kyse elämänvaiheesta, jota sanat eivät tavoita, voi kehollinen kohtaaminen olla ainut tie eteenpäin. Rosen-terapiaa suosittelevat myös monet psykoterapeutit.

Tule Rosen-terapiaan

• kun kärsit kivuista ja lihasjännityksistä
• kun olet stressaantunut
• kun elämästäsi puuttuu iloa
• kun muut kehohoidot eivät tuota tulosta
• kun tarvitset tukea elämäsi muutoskohdassa
• kun kaipaat rentoutusta
• kun jännittäminen haittaa elämääsi

Lue lisää jännittämiseen liittyvistä muista palveluistani https://jannittaminen.fi/aikuiset

Vastaanottoaika 80min. Ensimmäisellä kerralla 90 min.
Hinnasto

Varaa aikasi Reijalle Töölön Hoitotilaan p. 050 594 4806
Tutustu paremmin Reijaan täältä

Lue lisää Rosen-terapiasta:

http://www.rosenterapeutit.fi/

Luontaisterveys -lehti 4/2017