Reija Suntio

Valmistuin Rosen-terapeutiksi 1998 ja se on ollut elämäni käännekohta. Sen jälkeen oikeastaan kaikki opiskeluni ja toimintani on suuntautunut ihmisen kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin, kehomieliyhteyteen. Kiinnostus ei taida hiipua koskaan, eikä opiskelu.                               

Kehon ja mielen yhteydet inspiroivat jatkuvaan työni kehittämiseen. Olen syventänyt osaamistani perehtymällä psykofyysisen hengitysterapian, mindfulnessin, taideterapian ja terapeuttisen kirjoittamisen menetelmiin. Kaikenikäisten jännittäjien auttaminen on myös lähellä sydäntäni. Jännittämisestä olen myös kirjoittanut vuonna 2015 PS-kustannuksen julkaiseman kirjan, Kesytä jännitys, opas kasvattajalle.

Omassa elämässäni kirjoittaminen on ollut lapsesta asti rakas ja hyödyllinen, jopa pelastava tapa käsitellä asioita. Kirjoittamisesta on tullut myös oleellinen osa ammattiani terapeuttisen, kehollisen kirjoittamisen ryhmien ohjaajana.                              

Alkuperäiseltä ammatiltani olen lastentarhanopettaja. Siitä ammatista ammennan yhä tietoa ja taitoa työssäni niin lasten kuin aikuistenkin parissa. Lapsuuden syvällinen ymmärtäminen luo hyvän pohjan kenen tahansa syvempään ymmärtämiseen. Pedagogiset taidot tuovat varmuutta ohjaajana ja kouluttajana. Lapsihierontaa tein jo päiväkotityössäni ja opetin myös toisia kasvattajia hieromaan. Hyvä kosketus palveli niin lapsia kuin aikuisiakin stressaavassa arjessa.

Olen luonut omista elämänhaasteistani itselleni ammatin, joten monesta haasteestani voin olla kiitollinen. Kaikki mitä teen, on ensin auttanut itseäni. Hermoratahieronnasta tosin sain apua nivelvaivoihini vasta toimiessani jo itse hermorataterapeuttina. Se olikin ratkaiseva apu siihen, että pystyin tätä työtä jatkamaan.

Elämästä nautin, näin vaihdevuosissakin. Työ on tärkeä osa elämääni, mutta yhtä tärkeää on myös luova, joutilas tila, missä uutta ideaa pukkaa.

Tarjoan Rosen-terapiaa, hermoratahierontaa, psykofyysistä hengitysterapiaa, mindfulness-ohjausta, terapeuttista kehollista kirjoittamista ja järjestän itsetuntemusta tukevia koulutuksia.  Lue lisää hoidoista ja kursseista.

Tutustu kirjaani tästä ja halutessasi pääset samalla kurkkaamassa erityisesti jännittäjille suunnattuihin palveluihini.

Hoitoaikoja voit varata numerosta 050 594 4806